Vandaag staat het recept van Courgettesoep met pistou online. Deze courgettesoep is helemaal niet moeilijk te maken en super lekker. Het is een lekker en vullend gerecht en als je het met een stuk (stok)brood serveert heb je een complete maaltijd….


Pistou is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn.

Ingrediënten:

4-6 personen
1 ui, gesnipperd
1 klont boter
1 teentje knoflook, fijngesneden
400 ml groente- of kippenbouillon
2 grote courgettes, in kleine blokjes gesneden
50 ml (soja)room
pistou:
1 teentje knoflook, in dunne plakken gesneden
30 gram basilicumblaadjes
5 eetl extra vergine olijfolie
20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
peper en zout

Bereiding:

-Pistou maken: Meng alle ingrediënten met elkaar in de vijzel of blender en breng op smaak met peper en zout.  Als je niet alle Pistou gebruikt, bewaar de rest dan in een afgesloten jampotje – voorzien van een laagje olie – in de koelkast.

-Soep maken: Smelt de boter in een ruime soeppan en voeg de ui en knoflook toe en bak dit op niet te hoog vuur tot glazig.

-Voeg de courgetteblokjes toe, bak dit nog even mee en doe dan de bouillon erbij.
Breng aan de kook, laat ongeveer 10-12 minuten koken tot de courgette enigszins zacht is.

-Neem de pan van het vuur en mix 1 minuut met de staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender.  Voeg op het laatste moment de pistou toe en mix dit door de soep.

-Serveer de soep in kommetjes of soepborden, schenk er wat room op en leg er eventueel een blaadje peterselie op.

Eet smakelijk!

Kijk voor meer gerechten van Hanneke op haar Website  en Facebookpagina 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge