Chiayoghurt met kaki
Bereid deze Chiayoghurt met kaki de avond te voren en je hebt ’s morgens een lekker ontbijtje klaar staan in de koelkast. Het is ook zeker een aanrader als toetje..
Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan wordt het geheel een beetje geleiachtig. Indien dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.
Ingrediënten voor 2 personen:
-2 kaki’s
-400 gram Griekse yoghurt
-35 gram chiazaadjes
-3 eetl honing
Bereiding chiayoghurt met kaki:
-Spoel de kaki’s schoon onder de kraan, je kunt de schil eromheen laten.
-Snijd uit 1 kaki twee mooie ronde plakken, snijd de rest van beide kaki’s in stukken en doe
dit in een blender. Pureer tot moes.
-Doe de yoghurt en chiazaadjes en eventueel wat honing erbij in de blender en mix met
elkaar.
-Giet het mengsel in twee glazen en leg er een plak kaki op.
-Dek dit af en laat minimaal drie uur (tot een nacht) in de koelkast staan.
Wil je meer recepten van Hanneke zien? Kijk dan eens op haar website
<!– .post-meta
<!– .post-footer
2 Comments on Chiayoghurt met kaki
<!– .post-content
<!– .article
Charlotte
4 maart 2017 at 09:03 (2 jaar ago)
Wat leuk om iets met kaki’s te maken!! Weet nooit zo goed wat te dien ermee & eet ze dan zo oo.
<!– #comment-##
Suzanne
21 februari 2017 at 20:00 (2 jaar ago)
Wauw dat klinkt echt heel erg goed! Ga ik eens proberen, ik hou van Kaki.
<!– #comment-##