Hanneke heeft voor jullie weer een super lekker recept gemaakt. Dit keer zijn het overheerlijk blauwe bessen havermoutmuffins die je echt eens moet proberen. Bovendien kan je met dit recept ook nog eens lekker variëren met andere bessensoorten.

Deze blauwe bessen havermoutmuffins zijn heel erg makkelijk te maken. Je gooit alles in een blender en mixen maar. Natuurlijk doe je daarna pas de bessen erbij. Je kunt ook andere bessensoorten gebruiken voor deze muffins, zoals bijvoorbeeld rode bessen, bramen, frambozen of stukjes aardbei. Wat jij wilt of wat je maar in huis hebt.

Door de wortel en kokosrasp is deze muffin zoet genoeg, maar ik heb voor extra smaak nog een zakje vanillesuiker toegevoegd. Houd je wel van zoet, voeg dan 50 gram palmsuiker bij het beslag.

 

12 stuks

Voorbereiding: 5 min

Bakken: 25 min

 

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 1 wortel (50 gram), geraspt
  • 125 ml amandelmelk
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 125 gram havermout
  • 1 el bakpoeder
  • 35 gram kokosrasp
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 el palmsuiker (optioneel)

 

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
  2. Leg 12 papieren vormpjes in je muffin bakblik.
  3. Doe de bananen, wortel, melk, olie, havermout, bakpoeder, kokos, vanillesuiker en eieren in een blender en mix tot een dun beslagje.
  4. Doe nu de blauwe bessen erbij (houd een paar achter voor garnering) en meng ze met een lepel door het beslag. Je kunt nu het beslag in de vormpjes schenken. Leg op elke muffin nog een paar blauwe bessen, bestrooi ze eventueel met wat palmsuiker en zet het bakblik op een bakplaat.
  5. Schuif dit (onder) in de oven en bak de muffins ongeveer 30-35 minuten. Check na 30 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn. Komt de prikker er droog uit, dan kan je de muffins uit de oven halen.

Kijk voor meer gerechten van Hanneke op haar Website  en Facebookpagina 

Facebook Comments

3 Comments on Blauwe bessen havermoutmuffins

  1. Kristel
    2 mei 2017 at 20:35 (6 maanden ago)

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn erg lekker! Ik heb glutenvrije havermout gebruikt en geen palmsuiker of vanille suiker er in gedaan. Het smaakte prima!
    PS; ik heb zelfs op mijn website een linkje naar je recept opgenomen 😉

    Beantwoorden
    • Healthy Kelly
      3 mei 2017 at 14:48 (6 maanden ago)

      Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vielen en dat je een linkje hebt gebruikt 🙂

      Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge