Weight Watchers heeft sinds december een nieuw programma: Weight Watchers flex. Een programma dat helemaal is geupdate. Tegenwoordig zijn er zelfs 200 producten bij gekomen die in totaal 0 punten zijn, ideaal dus om een verantwoorde maaltijd samen te stellen. Ik heb het mogen testen maar wat vind ik er nu van en is het een aanrader of vind ik het helemaal niks?

Weight watchers is een programma wat ik in het verleden al eens heb gedaan. Ik ben er toen mee gestopt omdat ik dacht dat ik het allemaal zelf wel weer kon en dat het bijhouden van mijn voeding niet nodig meer was. Toch ben ik daar op terug gekomen want het bijhouden van mijn voeding is zeker nog wel belangrijk voor me. Ik ging Weight Watchers flex proberen om te kijken of het bij me past.

Berekening aantal punten

Voordat je gaat beginnen moet je je gegevens invullen; leeftijd, lengte, gewicht etc. Aan de hand van die gegevens worden je punten berekend die je op een dag mag hebben. Als je dan op een gegeven moment afvalt en dit invoert worden de punten ook bijgesteld. Wanneer je beweegt kun je activiteitspunten sparen. Deze punten zijn handig om bijvoorbeeld eens wat extra’s te kunnen nemen of om in te zetten voor bijvoorbeeld een etentje. Naast de activiteits punten heb je ook de week extra punten. Deze punten gaan er automatisch van af als je boven je dag totaal uit komt. Het leuke is dat als je de week extra’s gebruikt je alsnog afvalt.

0 – punten

Voorheen had je producten met 0 punten. Dit was vooral groenten en fruit. Het fijne van Weight Watchers flex is dat er maar liefst 200 producten bij zijn gekomen die ook 0 punten hebben. Natuurlijk moet je dan nog steeds wel in de gaten houden dat je niet extreem veel gaat eten maar het is wel fijn dat je zo in principe een hele maaltijd zou kunnen maken met maar weinig punten. Zo is een portie gerookte zalm of kipfilet 0 punten maar ook bijvoorbeeld magere yoghurt of een eitje. Er is een lijst die je kunt uitprinten zodat je altijd precies weet waar 0 punten in zitten.

Handige app

Weight watchers heeft een handige app waarin je precies bij kunt houden wat je eet. Het was in het begin even zoeken hoe alles werkt maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt is het heel simpel. Wat ik heel fijn vind is dat je hier ook een overzicht in hebt wat je bent afgevallen en alles dus goed kunt volgen. Ook vind je hierin diverse recepten waarbij de punten staan aangegeven.

Hoe is het mij bevallen?

Ik ben nu sinds half januari bezig met het bijhouden van wat ik eet via het Weight Watchers flex programma. Ik moet zeggen dat het me best goed bevalt al vergeet ik ook weleens af en toe het bij te houden. In de tijd dat ik ermee bezig ben ben ik nu bijna 5 kg kwijt en daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee, het kostte me ook maar weinig moeite. Het is heel fijn dat je met het Weight Watchers flex programma nu meerdere producten hebt waarvoor je geen punten hoeft te tellen. Het gevaar vind ik echter dat je dan daar wellicht misschien teveel van gaat eten? Gelukkig is mij dat nog niet overkomen.

Ik vind het Weight Watchers flex programma een goed programma omdat je mag eten wat je wilt als je maar binnen het aantal punten blijft. In het begin was het soms ook weleens erg schrikken over hoeveel punten er in een bepaald product zaten. Het opent daardoor wel je ogen en je bent veel alerter over wat je wel en beter niet kunt eten. Heb je een duw in je rug nodig en ondersteuning dan kan ik je dit programma zeker aanraden.

Ben jij al bekend met Weight Watchers flex? Kijk voor mer informatie op de site van Weight Watchers. 

* Voor dit artikel heb ik het weight watchers flex programma mogen uit testen.
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge